sosyal-fobi.com
Forum Sayfaları |
| |
Tarih: 18.01.2007 11:55:45 Mesaj konusu: sosyal fobik miyim? |
|
|
|
| .
• Topluluk önünde konusmak.
• Bir isle ugrasirken seyredilmek.
• Baskalarinin önünde yemek yemek-içmek.
• Otorite konumundaki kisilerle temas etmek.
• Misafir kabul etmek.
• Baskalari ile tartismak.
• Toplulukta telefonla konusmak.
• Tanimadigi kisilerin gözlerinin içine bakmak.
• Ilgi odagi olmak.
• Baskalarinin önünde yazi yazmak.
Bu belirtilerden bir çogu sizde bulunuyorsa
Bu durumlardan birine maruz kaldiginzda asagidaki fizyolojik belirtileri göseriyorsaniz,sosyal fobiniz olabilir
Çarpinti
Titreme
Terleme
Kaslarda gerginlik
Midede rahatsizlik hissi
Gögüste sikinti hissi
Sicak yada soguk basmasi
Basta agirlik hissi-bas agrisi |
|
|
Tarih: 05.05.2009 21:24:34 Mesaj konusu: |
|
| bende sf oldugumu yenı ogrendım 27 yasındayım oncelerı cok asırı guven vardı bende herseyı herkesten ıyı yapabılırım dıye yapıyordumda ama sımdı onun onda bırı kalmadı ve son bır aydır toplumda sesım kısılınca bır hastalık oldugunu farkettım ve arastırdım bu ıllet cıktı karsıma.. |
|
|
|
Tarih: 14.03.2008 15:25:45 Mesaj yazan : mutsuz ' demişki |
|
|
| bendede bu beliritler mevcut.insanlardan hep kaçiyorum.kimseyle konusmuyorum.konusmadigim içinde insanlara sogukmusum gibi geliyor.kendimi bir türlü asamiyorum yardimci olur.simdiden tesekkürler. sadik19843@hotmail.com |
|
|
Tarih: 22.03.2008 13:16:44 Mesaj konusu: |
|
| iste siz gibi biri daha var dunyada yalniz deglsiniz..insanlardan kaciyorum koseme cekilmek istiyorum |
|
|
|
|
Tarih: 14.03.2008 15:25:45 Mesaj konusu: bende sosyal fobiyim |
|
| bendede bu beliritler mevcut.insanlardan hep kaçiyorum.kimseyle konusmuyorum.konusmadigim içinde insanlara sogukmusum gibi geliyor.kendimi bir türlü asamiyorum yardimci olur.simdiden tesekkürler. sadik19843@hotmail.com |
|
|
|
Tarih: 15.06.2007 08:47:40 Mesaj yazan : sessizzz ' demişki |
|
|
| yaaa offf yaaa
iki yillik bi bölümde okuyorum ve sinifta çok az kisi taniyooo beni
yenemiyorum ama istedigim zaman insanlarla çok da güzel konusabilip,espiriler yapabiliyorum ama pat diye degil...önce alismam gerekiyo sonraysa kendimi yavas yavas rahat hissetmeye basliyorum...aslinda yazacak daha çoook sey var ve babam bana YABANIII diyoo ne kadar üzüldügümü anlatamamm :'( |
|
|
Tarih: 29.10.2007 22:30:05 Mesaj konusu: |
|
| Banada vahsi diyorlar.
Insan içine gir diyorlar.
Nasil olacak bu is ?
|
|
|
|
|
Tarih: 29.10.2007 15:52:03 Mesaj konusu: Ben de fobiğm sanırım. |
|
| 3 yildir yalniz yasiyorum. Sebebini yeni anliyorum. Tek korkum yüz kizarmasi. Sirf bu yüzden herseyden kendimi geri çekip kaçiyorum. Tanidigi iyi bir psikolog olan varsa bana adres veya telefonunu versin. Saygilarimla. |
|
|
|
Tarih: 04.10.2007 22:55:11 Mesaj yazan : yaseminkud ' demişki |
|
|
| Ben sf oldugumu 3 gün önce ögrendim.Sf belirtileri bende de var.Bu belirtilerin asiri utangaçliktan oldugunu biliyordum ama bunun bir hastalik oldugunu bilmiyordum.Henüz bunu kimseyle paylasmadim.Çünkü çok zor.Buraya yazarsam rahatlarim diye düsündüm.-Insanlarla konusacak birsey bulamamak, yanlis birseyler söylemek ya da yapmak, terslenmek, elestirilmek - çok korkunç geliyor. Bazi ufak tartisma durumlarinda bile kalbim yerinden firlayacak gibi oluyor.En çok rahatsiz eden de bu tip durumlarda hakkimi arayamamak.Sonrasinda da kendime kizip, asagiliyorum.
|
|
|
Tarih: 21.10.2007 01:15:56 Mesaj konusu: |
|
| merhaba |
|
|
|
|
Tarih: 04.10.2007 22:55:11 Mesaj konusu: |
|
| Ben sf oldugumu 3 gün önce ögrendim.Sf belirtileri bende de var.Bu belirtilerin asiri utangaçliktan oldugunu biliyordum ama bunun bir hastalik oldugunu bilmiyordum.Henüz bunu kimseyle paylasmadim.Çünkü çok zor.Buraya yazarsam rahatlarim diye düsündüm.-Insanlarla konusacak birsey bulamamak, yanlis birseyler söylemek ya da yapmak, terslenmek, elestirilmek - çok korkunç geliyor. Bazi ufak tartisma durumlarinda bile kalbim yerinden firlayacak gibi oluyor.En çok rahatsiz eden de bu tip durumlarda hakkimi arayamamak.Sonrasinda da kendime kizip, asagiliyorum.
|
|
|
|
|
Tarih: 22.09.2007 16:53:58 Mesaj konusu: |
|
| bende tam bir sf yim tedavi olmak istiyorum ama bunu bile tek basima yapamiorum :( |
|
|
|
|
Tarih: 27.08.2007 12:24:45 Mesaj konusu: yardım edin lütfen |
|
| ben 15 yasindayim...sosyal fobiyi biraz arastirdim..ve yukarida yazilan tüm belirtiler bende de var ama ben piskologa mi gitmeliyim psikiyatriste mi bilmiyorum yardimc i oldurmusunuz?? |
|
|
|
|
Tarih: 04.08.2007 00:08:55 Mesaj konusu: |
|
| bende sf yim. bu hastalikla basetmek için yardim istiyorum msn adresim shanai20@hotmail.com |
|
|
|